alert logo Created with Sketch.

trajecten interpersonal skills

Animatie scheidingslijnen
home Trajecten Trajecten interpersonal skills

Nood aan een leertraject met impact?

Constructief communiceren, een andere teamdynamiek, je competenties als leidinggevende, ... Je creëert of verandert ze niet zomaar. Met onze trajecten gaan we aan de slag met mensen, voor mensen, gericht op een duurzaam resultaat op de werkvloer. Afhankelijk van de noden van de organisatie, het team, of de leidinggevenden kunnen we ondersteuning bieden.

  • Hoe zorg je er als organisatie voor dat leidinggevenden zich blijven ontwikkelen?
  • Hoe begeleid je een team richting succesvol samenwerken?
  • Hoe zorg je voor leiderschap dat medewerkers laat floreren?
  • Hoe zet je als team in op jullie ontwikkeling?
  • Hoe ondersteun je leidinggevenden, zodat zij er op hun beurt voor kunnen zorgen dat medewerkers elkaar feedback kunnen geven?
  • Hoe bouw je aan een veerkrachtig team?

Het zijn vragen van klanten, waar we mee aan de slag gaan. Van een eerste contact, tot een duurzame verankering op de werkvloer en dat via een diversiteit aan leeracties. Door op zoek te gaan naar waar de noden liggen en deze constructief aan te pakken, willen we werk maken van een open communicatie, collegialiteit, teamwork, sterk leadership, een feedbackcultuur...

Zit je met een specifieke vraag of is je nood nog wat vaag?
Aarzel dan niet om ons te contacteren!

We gaan graag in gesprek zodat we een offerte op maat kunnen maken.

Ik heb een vraag

01

Leiderschap

Leidinggevenden hebben een grote invloed op het welzijn van medewerkers én ze dragen de verantwoordelijk voor het behalen van de gewenste resultaten. Hoe geef je leiding op een manier die bij jou past, die je medewerkers kwalitatief motiveert, die aansluit bij de visie vanuit de organisatie, … Het zijn vraagstukken waar veel leidinggevenden mee zitten. Stap voor stap werken we aan inzichten, trainen we handvaten, diepen we casussen uit, …

Het doel?
Sterk leiderschap, op een manier die past bij de leidinggevende in kwestie én de visie van de organisatie.

Benieuwd naar onze cases?
Sodalis

02

Ontwikkelen als team

Teams zijn de motor van veel organisaties! Inzetten op de ontwikkeling van succesvolle teams loont. Vanuit een neutrale positie en in afstemming met de leidinggevende zetten we processen rond teamontwikkeling op. We bouwen verder op de sterktes van de groep, houden rekening met individuele perspectieven, vertalen theoretische inzichten en tools naar de teamspecifieke context.

Het doel?
Het team zodanig laten ontwikkelen, dat ze zelfstandig aan teamontwikkeling doen en wij overbodig worden.

Benieuwd naar onze cases?
Pleegzorg West-Vlaanderen

03

Feedback geven

Constructieve feedback geven is een essentieel onderdeel binnen de o zo belangrijke 21ste -eeuwse vaardigheden. Niet alleen voor leidinggevenden, maar voor alle medewerkers! Om als organisatie een open feedbackcultuur te kunnen realiseren, is het enerzijds belangrijk dat medewerkers de nodige competenties hebben, maar anderzijds is ook het bouwen aan de juiste mind set van belang: 'Wat houdt me tegen? Hoe kan ik hier rond werken? ..."

Het doel?
Meer feedback, dat spreekt voor zich! En daardoor natuurlijk meer ontwikkeling als medewerker!