alert logo Created with Sketch.

Nieuws

Grieko en cursist kopie
home Nieuws Nieuwe opleiding: Geweldbeheersing 'Omgaan met verbale of fysieke agressie'

Nieuwe opleiding: Geweldbeheersing 'Omgaan met verbale of fysieke agressie'

De training 'Omgaan met agressie' geeft jullie de handvaten om mentale en fysieke weerbaarheid toe te passen bij het uitvoeren van jullie functie.

Samenwerking met partner NXT-PRO

De eerste sessie van deze nieuwe training werd gegeven door Grieko bij het bedrijf Snel Logistic Solutions te Deinze, dit in samenwerking met onze partner NXT-PRO. De sessie werd zowel bij de docent, de cursisten als de zaakvoerders als positief ervaren.

Docent Grieko Verschelde: "Covid, stress op het werk, de invloed van social media, een volgepropte agenda ... Dit alles en meer zorgt ervoor dat meer en meer mensen geagiteerd, nijdig rondlopen. Zeker in het verkeer is er vaak maar een kleine prikkel nodig om een forse, agressieve reactie uit te lokken. Het slechtste wat je kan doen, is hierin meegaan. Je komt heel snel in een spiraal van geweld waarvan de uitkomst moet te voorspellen valt. Beter is om deze situatie te gaan vermijden. Daarvoor moet je natuurlijk de juiste skills op zak hebben."

"Via deze cursus geven we deelnemers handvaten om conflicten te vermijden. Via interactieve praktijkoefeningen leren ze hoe ze afstand kunnen creëren, communiceren, ontmijnen, de-escaleren. En hoe ze indien nodig wettelijk en proportioneel moeten reageren om uiteindelijk zichzelf in veiligheid te brengen."

"We leren geen salto's, geen jabs, geen uppercuts ... Maar hoe je afstand kan creëren, kan communiceren, ontmijnen ... de-escaleren."

"Belangrijke kanttekening is dat medewerkers zich daarbij ten allen tijde bewust moeten zijn dat ze ambassadeur zijn voor het bedrijf waarvoor ze werken. Camera's zijn overal aanwezig. En passanten filmen met hun smartphone tegenwoordig alles en posten het in een handomdraai op social media platformen. Wie niet volgens het boekje reageert, kan zo heel wat schade berokkenen aan het bedrijfsimago."

Welke voordelen zijn er voor het bedrijf zelf?

CEO Gert Snel: "De maatopleiding was veel meer dan een kennisoefening en praktijkopleiding. Het was meteen een zeer inspirerende teambuilding die enthousiast onthaald werd door alle deelnemers. Precies daarom stond ik er op om de opleiding ook zelf te volgen. Om mee te fietsen op de positieve sfeer in de groep."

Geweldbeheersing grieko en cursisten 4

Link naar opleiding: Geweldbeheersing 'Omgaan met verbale of fysieke agressie'