alert logo Created with Sketch.

opleidingen

Mannetjes huisstijl Alert 125
home Opleidingen Je grens over? Beter niet!
bedrijfsopleiding aanvragen

Soort opleiding

Fysieke opleiding

Docent

Sofie, Sam, Ann-Sophie

Duur

3u (of bespreekbaar)

Tussenkomst

Via sectorfonds

Kmo portefeuille

Je grens over? Beter niet!

Met deze in company vorming leer je grensoverschrijdend gedrag benoemen en wat de impact ervan op jou kan zijn. Je ontdekt jouw stressfactoren en krijgt handvaten om je grens ten aanzien van grensoverschrijdend gedrag beter te bewaken en op tijd in te grijpen.

In deze opleiding:

Je persoonlijke grenzen tegenover lastig gedrag en agressie liggen niet altijd op dezelfde plaats als die van je collega. Maar je bent het er wel over eens: je wil niet dat iemand over je grens gaat! Alleen is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Kom je onder druk te staan, dan is het niet altijd evident om rustig te blijven.

In deze opleiding leggen we de focus op grensoverschrijdend gedrag in de kinderopvang. Richting kinderen enerzijds, collega’s anderzijds. We gaan aan de slag met voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag, factoren die bepalen dat we over onze grenzen heen gaan én hoe we dit bij onszelf en anderen kunnen herkennen.

Van daaruit brengen we de impact van grensoverschrijdend gedrag in beeld én vooral: hoe kan je dat vermijden? Je formuleert 3 ankerpunten voor jezelf, waarnaar je kan teruggrijpen als je het gevoel hebt dat je grens bereikt wordt.

Aanpak:

Doorheen de sessie gaan we interactief aan de slag. Door middel van voorbeelden, actieve oefeningen stimuleren we zelfreflectie, uitwisseling met elkaar… We vertrekken hierbij expliciet van de kracht van kwetsbaarheid.

Naast het faciliteren van zelfreflectie geven we ondersteunende handvaten mee zoals voor het herkennen van je eigen triggers/stresssignalen en je krijgt tips en tricks voor constructief handelen. We dagen je uit om de vertaalslag te maken naar jouw situatie: welke handvaten zijn passend bij jou en hoe kan je ze inzetten?

Bedrijfsopleiding aanvragen

In onze privacyverklaring informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken