alert logo Created with Sketch.

opleidingen

Animatie vrachtwagens
home Opleidingen Code 95 - Ecodrive

Code 95 - Ecodrive

Economisch en milieubewust rijden heeft een positieve invloed op zowel het verbruik als de slijtage van het voertuig en is daarenboven goed voor het milieu.

Inhoud

Deze module focust op het economisch en milieubewust rijden. De chauffeur ontdekt een aangepaste rijstijl en de optimale benutting van de mogelijkheden van het voertuig.

Theorie

Optimaliseren van het brandstofverbruik door het aanleren van:

  • Koppelkrommen, vermogen en specifiek brandstofverbruik van een motor
  • Optimaal gebruiksbereik van een toerenteller
  • Correct gebruik van remmen, vertragers en de combinatie van beiden
  • De juiste snelheid bij de juiste versnelling
  • Mogelijkheden tot vertraging en remmen, vooral bij afdalingen
  • De weersomstandigheden en de invloed hiervan op het verbruik
  • Banden en bandenspanning

Praktijk

Tijdens een rit op de openbare weg (3u) wordt een milieuvriendelijk en economisch rijgedrag aangeleerd, met aandacht voor alle onderwerpen die tijdens de theorie besproken zijn. Individuele begeleiding van de kandidaat zorgt voor een aanpak op maat.

De praktijkrit is niet aansluitend op de theorie en wordt in onderling overleg ingepland en gebeurt met het eigen voertuig.

Om de praktijkrit te mogen doen moet op je rijbewijs over een geldige medische schifting beschikken (Cfr. rijbewijs kolom 11).


Aanpak

Deze opleiding ecodrive omvat een individuele praktijkrit van 3u op de openbare weg (met uw eigen voertuig) en voldoet aan de verplichte praktijkmodule in het kader van de nascholing CODE 95.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Om de nascholing te kunnen volgen dient u op uw rijbewijs over de CODE 95 te beschikken. Dit kan u controleren in kolom 12 op de achterzijde van uw rijbewijs. De praktijk kan enkel gedaan worden, mits u over een geldig rijbewijs beschikt (medische keuring moet in orde zijn en op het rijbewijs vermeld staan).

Opleidingsdagen

Inschrijven

Bedrijfsopleiding aanvragen

In onze privacyverklaring informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken