alert logo Created with Sketch.

Nieuws

Groepsfoto dak
home Nieuws Helden van Alert!

Helden van Alert!

“9u… Let’s go!

We starten de dag met de tijger, het luipaard en de flamingo. Niet de dieren, wel de yoga-oefeningen. Suzan, die vaste begeleider is van een groep, loodst de kinderen van de ene positie naar de andere. En zo zijn we met een gerekt en gestrekt lijf klaar voor de eerste workshop van de dag. Hiervoor sluit Grieko aan, als docent van Alert. Met een rugzak vol ervaring in eerste hulp én in opleidingen afstemmen op verschillende groepen cursisten, leren de kinderen de basisprincipes van eerste hulp, oefenen ze op wondjes verzorgen, het bellen van de 112, wat ze best doen als oma plots wartaal uitslaat, … Ze gaan zelfs aan de slag met reanimatie.

Wat uitleg wordt afgewisseld met een opdracht, een oefening, een knutselwerkje in het thema, … om op die manier laagdrempelig, maar toch verrijkend aan de slag te gaan. Suzan blijft tijdens de workshop bij de groep. Om de kinderen mee te begeleiden, naar Roel te luisteren die even wil vertellen over zijn papa die een been brak, om Eline te helpen bij een oefening, … Om 11u15 rond Grieko zijn workshop af. Het is tijd voor ontspanning en spelen, dat hebben de kindjes meer dan verdiend! Hij neemt afscheid van de groep, met de belofte de dag erna nog even langs te komen om een paar dingen te herhalen. Andries en Tycho horen het maar half, ze zijn al helemaal verdiept in hun fantasieverhaal over de ziekenwagen.”

Bovenstaand fragment omschrijft wat je, als vlieg op de muur ziet tijdens het zomerkamp ‘helden bij Alert’. Net zoals vorig jaar verbreden we ook deze zomer onze horizon en verwelkomen we kinderen van 6 tot 12 jaar in ons opleidingscentrum. Om bij te leren enerzijds, om te spelen anderzijds. We combineren animatie met educatie en laten zo elk kind de held in zichzelf ontdekken.

Een kinderkamp? Een vakantiekamp? Bij Alert? We horen je het al denken.

We geven graag een aantal van onze ‘waaroms’ mee:

Voor onze kleine helden:

  • Weten hoe je kan, mag, moet handelen in een noodsituatie is voor iedereen een meerwaarde, ongeacht of je nu 56, 42, 35, 22, 16 of 8 bent. We dragen hier graag ons steentje toe bij.
  • Leren is leuk. Kinderen dit laten ervaren, telt voor ons dubbel. Het bouwt mee aan een groeigerichte mindset, wat voordelen geeft voor een gans leven.
  • Jong geleerd is oud gedaan.

Voor onze grote helden:

  • Onze medewerkers zijn dagdagelijks aan de slag met groepen. Diverse groepen. En dus blijven we ons graag trainen in het omgaan met diversiteit. Kinderen dagen ons hierin uit, geven ons feedback vanuit hun pure zelf, …
  • We gaan als Alert! Opleidingen voor meerwaarde. Dagdagelijks zijn we aan de slag met het verhogen van welzijn op de werkvloer. De zomerkampen geven ons de ruimte en de mogelijkheid om even de focus te verleggen van welzijn op de werkvloer naar ook het welzijn thuis, in de vrije tijd, … Het doet deugd om ook op dit vlak een maatschappelijke meerwaarde te hebben.
  • Aan de slag gaan met kinderen, het maken van workshops en activiteiten voor kinderen, … spreekt onze creativiteit op een andere manier aan. Het inspireert ons en dat heeft dan weer zijn impact op onze andere projecten.

Inhoudelijke redenen genoeg voor ons kamp Helden van Alert’.

En laat ons eerlijk zijn… Niets heerlijker dan lachende snoetjes zien, te genieten van gemaakte vlaggen en tekeningen, de muziek te horen, even zelf op de step rond te rijden, een spannend verhaal te beluisteren, een knuffel te krijgen, …

De wind ruist nu nog door de bomen, de regen klettert nog op de ramen, maar wij zien de zomer/ het kampje alvast al helemaal zitten!

Bekijk je graag onze flyer nog eens? Zie afbeelding hieronder.

Schrijf je graag jouw held in spe in? Dan kan dat hier! (Op deze site vind je ook meer info over de zomerkampjes)

Data kamp juli: 8 juli - 12 juli '24

Data kamp augustus: 19 aug - 23 aug '24

Flyer zomerkamp Helden van Alert deel 1
Flyer zomerkamp Helden van Alert deel 2