alert logo Created with Sketch.

Nieuws

Animatie preventieadviseur
home Nieuws Preventieadviseurs

Preventieadviseurs

Preventieadviseurs, veiligheidscoördinatoren, SHEQ-managers,… het zijn nog heel regelmatig geen graag geziene personen binnen organisaties.

Waarom eigenlijk?

Antwoorden die we vaak van onze cursisten tijdens verschillende opleidingen krijgen?

“Ze kosten alleen maar geld”
“Ze komen alleen maar zagen”
“Ze zagen weer aan onze oren en ze zeggen alleen wat allemaal niet goed is”

We vinden het jammer als we deze zaken horen waaien in de wandelgangen van organisaties.

Zeker omdat wij preventieadviseurs zien als echte bruggenbouwers. Een belangrijke brug in elke organisatie. Een brug tussen management en werknemers, een brug tussen theorie en praktijk, een brug tussen het technische en het menselijke, de brug tussen de werkvloer en de bureau.

Preventieadviseurs komen met alle lagen, rollen, mensen, afdelingen, machines,… van bedrijven in contact. Ze staan zowel bij de arbeiders op de werkvloer, tussen de machines én ze sluiten ook aan bij het veiligheidsoverleg op het hoogste niveau van een organisatie. Het feit dat een goede preventieadviseur bij al deze lagen van de organisaties zijn rol heeft is een enorme meerwaarde die organisaties

Naast het feit dat elke organisatie een preventieadviseur in dienst moet hebben hopen we in de opleiding preventieadviseur niveau III cursisten vooral te overtuigen van het belang van een goede preventieadviseur.

Op lange termijn kunnen preventieadviseurs meerwaarde creëren voor een organisatie binnen elke afdeling. Het algemene welzijn van werknemers verhogen en zorgen voor beter functionerende organisaties.

Na een opleiding preventieadviseur niveau III zijn er ook enkele quick wins die je als organisatie onmiddellijk kan afchecken:

  • Je bent wettelijk in orde.
  • Bij de opleiding hoort ook een eindwerk. Dit eindwerk is onmiddellijk toepasbaar en inzetbaar binnen je organisatie.

Binnen ALERT! proberen we onze opleidingen ook steeds zo praktisch en realistisch mogelijk te houden. Geregeld zullen er tijdens de opleiding dus ook concrete casussen uit jullie werksituaties behandeld worden, ook deze kunnen jullie dus onmiddellijk inzetten binnen jullie organisatie.

De opleiding is ook een fijn moment om andere mensen te leren kennen en andere preventieadviseurs.

Het uitwisselen van ideeën, gedachten, problemen en oplossingen is iets wat je als preventieadviseur tot lang na deze opleiding zal kunnen meenemen.

Bekijk hier onze opleiding Preventieadviseur niveau 3