alert logo Created with Sketch.

Nieuws

Huis van mentaal vermogen Linked In
home Nieuws Het 'huis van mentaal vermogen'

Het 'huis van mentaal vermogen'

De kinderopvang, kinderdagverblijven,… een sector die tijdens corona, maar ook doorheen de jaren steeds meer onder druk is komen te staan. Deze druk komt langs verschillende invalshoeken, denk maar aan personeelstekorten, de stijgende energieprijzen, de hogere eisen die de ouders/externen van hen verwachten,….

Dat beseffen heel wat spelers uit de sector, ook kinderopvang Minneke Poes te Ieper. Tijdens een pedagogische studiedag was de wens om aan de slag te gaan met topics zoals: veerkracht, stress, burn-out.

Via het concept Huis van mentaal vermogen’ zijn we hiermee aan de slag gegaan op de Alert!-way. Zo werd het ‘huis’ van mentaal vermogen door de cursisten onder enige druk en tijdspanning opgebouwd ter inleiding van het topic stresssignalen.

Vervolgens kwam het stresscontinuüm ook ter sprake om de deelnemers alert te maken voor de gevaren van aanhoudende stress. Via allerhande opdrachten en methodieken kregen de deelnemers handvaten aangereikt om zichzelf en het team te versterken, namelijk om de stress de baas te kunnen en de veerkracht te verhogen.

Enkele reacties van cursisten

“Aangenaam en zeker niet saai gebracht”

“Verrassend leuk hoe dergelijk topic, wat nieuw is voor ons, werd aangebracht!”

Ook interesse in een invulling van jullie pedagogische studiedag? We’re ready.

Lees meer over deze teambuilder: Het huis van mentaal vermogen