Moeilijke communicatie met ouders

Programma (3 uur)

Kinderen zijn het meest dierbare bezit van ouders. Een manier van opvoeden is iets uniek, elk heeft zijn verleden, standpunten en ervaringen en dat maakt dat sommige ideeën kunnen botsen. Als opvanginitiatief kan je in verschillende situaties komen waarbij communicatie met ouders niet van een leien dakje loopt.

Inhoud:

 • De belangrijkste communicatieprincipes
 • Communicatietips in moeilijke situaties
  o Ik-boodschap
  o WWW-vragen
  o Non verbaal gedrag
  o Het woordje ‘niet’
  o Samenvatten en herhalen
  o Op maat van uw ontvanger
 • Casussen (anderstaligen, te laat komen, ziek kind, racistische uitspraken…)

Aanpak

Deze cursus proberen we praktisch te houden. Door met casussen te werken willen we er een interactief moment van maken. Er wordt ruimte voorzien voor vragen van de groep.

Doel van deze opleiding

De cursisten kennen de belangrijkste mechanismen van communicatie en zien ook in wat vaak fout loopt. Door hen moeilijke situaties te laten ervaren, en hen te begeleiden via voorbereiding en duidelijke tips willen we zelfzekerheid verhogen. Het uiteindelijke doel is om in realiteit moeilijke situaties kordaat aan te pakken.

Tussenkomst

 • KMO-portefeuille

Open aanbod:

Kostprijs: € 27,00 incl. BTW

Gesloten aanbod:

Afhankelijk van de vraag van de klant kan de cursus in de voor- of namiddag of in de avond georganiseerd worden. We werken interactief en praktijkgericht. De lessen worden gegeven door een lesgever met praktische ervaring.

Contacteer ons voor meer informatie.

Kostprijs: volgens offerte

Contacteer ons

Terug