alert logo Created with Sketch.

Nieuws

Zomerkamp helden van alert foto voor site
home Nieuws Zomerkamp "Helden van Alert"

Zomerkamp "Helden van Alert"


Zorg dragen voor de medewerkers, is dat ook geen zorg dragen voor de kroost? Een zomervakantie, welgeteld 62 dagen verlof voor de kinderen, wie zal zorgen voor onze kinderen tijdens die dagen? Een mogelijkheid dat deze periode voor stress kan zorgen op planningsvlak.

Wij van Alert! stellen graag onze allereerste zomerkamp voor: "Helden van Alert"

Want... Helden dat zijn wij toch allemaal!

Tijdens het zomerkamp laten we de kinderen een held zijn op vlak van diverse thema's.

Eerste hulp bieden, brand bestrijden, samenwerken, samen obstakels overwinnen, spierballen kweken, … Maar ook! Gezond koken, kampen bouwen en mooi maken, self-defence, survival skills, relaxatie en rustig worden, … Iedereen heeft iets waar hij of zij sterk in is. We verkennen diverse thema’s via educatieve workshops en wisselen deze af met een variatie aan spelprikkels. Creatief, speels én leerrijk in één, onze leerexperten bieden leerkansen op kindermaat!

We laten ze op een speelse wijze proeven van een gamma aan educatieve thema's, waarbij de expertise van onze verschillende docenten een sterke meerwaarde zal bieden. Het wordt een fijne en waardevolle leerschool voor zowel de kinderen als onze docenten die het gewoon zijn om rond deze thema's met groepen aan de slag te gaan.

Waarom het educatieve aan het speelse koppelen?

Spelenderwijs leren brengt veel voordelen met zich mee, niet enkel voor kinderen maar ook voor volwassenen. Het lijkt 'als vanzelf' te gaan. In het onderwijs worden ook steeds meer spelelementen toegevoegd. Ingewikkelde kennis en handelingen kun je gemakkelijker spelenderwijs eigen maken. De dagelijkse beslommeringen worden tijdens het spelen naar de achtergrond verdreven, de zintuigen worden geprikkeld en het daagt je creativiteit uit. Het maakt het leven als het ware lichter.

We maken als het ware de vertaalslag van de volwassen opleidingen naar de het zomerkamp, op een speelse manier leren!

Interesse in het zomerkamp? Zie flyer.

Inschrijven kan via de QR-code of contact@alert-opleidingen.be

Zomerkamp helden van alert 1